Δρώμενα και χοροί στην 11η Χορευτική Συνάντηση ΣαλαμίναςΧωρίς αμφιβολία το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τόσο η καλοκαιρινή διάθεση των θεατών όσο και ο ίδιος ο καιρός βοηθούν ώστε το αποτέλεσμα των διοργανώσεων αυτών να είναι μαγικό.

Στα Σελήνια Σαλαμίνας βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» στις αρχές Αυγούστου, στην «11η Παραδοσιακή Χορευτική Συνάντηση Σαλαμίνας» που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο «Έρευνα».


Τα μέλη του συλλόγου κατάφεραν να οδηγήσουν τους θεατές που βρέθηκαν στο πανέμορφο Πέτρινο Θεατράκι δίπλα στη θάλασσα στα μονοπάτια του Πόντου με χορούς, τραγούδια, δρώμενα και αφηγήσεις για την αλησμόνητη πατρίδα, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

«Σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή που ζούμε, η παράδοση προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ, γι’ αυτό τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να αγκαλιάζονται και να τους δίνουμε την αξία που τους ανήκει».

Με αυτά τα λόγια παρέλαβε, συγκινημένη από τη βραδιά, η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Σοφία Σαββίδου την τιμητική πλακέτα από την αντιδήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Giota Zografou

Το 1ο ελληνικό πολιτιστικό κανάλι!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου