Ο Γιώργος Ζαχαριάδης βρήκε τις ρίζες του! (φωτο)Το χωριό από το οποίο κατάγονταν οι παππούδες του κατάφερε να βρει χθες o Γιώργος Ζαχαριάδης. Αφού διήνυσε 1.900 χιλιόμετρα καταφέρνοντας να εκπληρώσει το τάμα του και να φτάσει μέχρι την Παναγιά Σουμελά τρέχοντας, έβαλε στόχο να βρει από πού κρατάνε οι καταβολές του στον Πόντο.

Χθες το πρωί ξεκίνησε για να βρει τις ρίζες του, δηλαδή το μέρος από όπου έφυγαν οι πρόγονοί του το 1923 και ήρθαν στην Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Ο Πόντιος δρομέας χάραξε πορεία για την Άρδασσα, και συγκεκριμένα το χωριό Ακτσάλ (Akçal) από το οποίο καταγόταν η γιαγιά του. Μαζί του είχε τέσσερις συνοδοιπόρους, οι οποίο τον φιλοξενούν στον Όφι.

Η διαδρομή μέχρι το χωριό του μάγεψε τον Ζαχαριάδη. Το φυσικό περιβάλλον, η πλούσια βλάστηση και το εντυπωσιακό βουνό Ζύγανας, στο οποίο άφησαν την τελευταία τους πνοή χιλιάδες Έλληνες στο δρόμο προς τα κεμαλικά τάγματα εργασίας, γέμισαν τον Πόντιο αθλητή δέος και συγκίνηση.Φτάνοντας στο Ακτσάλ οι κάτοικοι δέχτηκαν τον «Τεμόν ΑΕΚ» και τους φίλους του με πολύ φιλόξενες διαθέσεις. Τους πρόσφεραν τσάι και ψωμί και είπαν παλιές ιστορίες, οι οποίες μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα, από τότε που στο χωριό κατοικούσαν Έλληνες.Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Giota Zografou

Το 1ο ελληνικό πολιτιστικό κανάλι!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου