Ο νομ. Τραπεζούντας για τη Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

(Φωτ.: pontos-news.gr)

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες εκ μέρους των τουρκικών Aρχών για τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία του όρους Μελά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, οι τοπικές αρχές έχουν λάβει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη υποδοχή επισήμων και επισκεπτών και για την ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της λειτουργίας, η οποία γίνεται μετά από σχετικό αίτημα του Πατριαρχείου προς τη Νομαρχία Τραπεζούντας.

Ενημερώνοντας για το επικείμενο γεγονός, ο νομάρχης Τραπεζούντας Αμπντίλ Τζελίλ Οζ, είπε ότι το αίτημα έφθασε και επισήμως, και όπως κάθε χρόνο η τελετή θα γίνει στις 15 Αυγούστου.

Ο Οζ πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των επισκεπτών, «όμως θεωρούμε ότι το πρόγραμμα θα κυλήσει ομαλά».

Ο νομάρχης πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου αλλά και για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας από και προς το μοναστήρι. Οι υπηρεσίες εργάζονται βάσει των αρμοδιοτήτων τους ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, είπε, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει προσαρμογή της κρατικής απάντησης ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών.


Ο νομάρχης Τραπεζούντας Αμπντίλ Τζελίλ Οζ

Στον τουρκικό Τύπο η Σουμελά δεν είχε δημοσιεύσεις μόνο λόγω της γιορτής της και της σχετικής προετοιμασίας των τουρκικών Αρχών, αλλά και με αφορμή το σχέδιο για τη δημιουργία τελεφερίκ στο όρος Μελά, που θα εξυπηρετεί τη μετάβαση των επισκεπτών στο μοναστήρι το οποίο για τους Τούρκους είναι προστατευόμενο μνημείο και μουσείο με εισιτήριο εισόδου 15 λίρες (περίπου 5 ευρώ).

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

Giota Zografou

Το 1ο ελληνικό πολιτιστικό κανάλι!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου