Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Π.Ο.Ε

Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Π.Ο.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Προσοτσάνης Δράμας, πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στις 18:30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο στην Προσοτσάνη Δράμας, το 8ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Παραδοσιακών Χορών.
Περισσότεροι από 850 χορευτές, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, από τα ποντιακά σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, ένωσαν τα χέρια τους για 8η συνεχόμενη χρονιά σε ένα χορό γεμάτο δυναμισμό, πάθος, χαμόγελα, μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές τα μηνύματα της αλληλεγγύης, της φιλίας, του πολιτισμού, της αισιοδοξίας και της ενότητας.
Φέτος, για πρώτη φορά, πριν την έναρξη του φεστιβάλ, οι χορευτές συγκεντρώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης της Προσοτσάνης, παρέλασαν με τα λάβαρά τους στους δρόμους της και συναντήθηκαν στην πλατεία, όπου με την συνοδεία των μουσικών χόρεψαν κυκλωτικούς παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.
Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην Χατζηελευθερίου- Οξούζογλου Πελαγία, στην γυναίκα μαχητή, σύζυγο του Αντών Πασά, ενώ επίσης βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην ποντιακή παράδοση και δυο προσωπικότητες, καταγόμενες από τον Ν. Δράμας, ο Συμεών Αθανασιάδης και η Ελένη Αφεντούλη.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής-Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα θελε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλα τα σωματεία της Περιφέρειάς μας για την μαζική συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, στους συντονιστές χοροδιδασκάλους αλλά και σε όλους τους χοροδιδασκάλους, όπως και στους μουσικούς που συνόδεψαν τους χορευτές μας, για την συμβολή τους στην άρτια εμφάνιση των χορευτών.
Ένα μαγάλο ευχαριστώ και στον Δήμο Προσοτσάνης και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κ. Αγγελο Λύσσελη αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την μέγιστη συνεισφορά τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου φεστιβάλ.
Θερμές ευχαριστίες και στα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Προσοτσάνης, στην συντονιστική επιτροπή νεολαίας, αλλά και σε όλους του εθελοντές και φορείς που με την εθελοντική τους παρουσία διευκόλυναν σε μέγιστο βαθμό τους ανθρώπους που παρευρέθησαν, αλλά και συνέβαλαν σημαντικά στην συνολική διοργάνωση της όμορφης αυτής γιορτής, όπως επίσης και στον Δήμο Δράμας για την παραχώρηση του τάπητα στο γήπεδο.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε και στους χορηγούς επικοινωνίας, το STAR Βορείου Ελλάδoς, τον STAR FM 93,5, το PONTOS T.V., και το e- Pontos, καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της περιφέρειας μας και όχι μόνο, που προβάλλουν το φεστιβάλ, αλλά και κάθε εκδήλωση του ΣΠΟΣ.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Χρύσα Μαυρίδου Στυλιανός Νικολάου
Μοιραστείτε το στο Google Plus

PONTOS TV - ΠΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 1ο ελληνικό πολιτιστικό κανάλι!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου